top of page

 

BALDER & EMBLA

Lyrypa's Lucky Luke N02657/03 "Balder" og Maahornet's Embla N03736/04.

Vi kjøpte Balder i 2003 og Embla i 2004. Balder var den første hunden vi har hatt. Så vi er temmelig uerfarne når det gjelder hundehold. Med både Balder og Embla  har vi deltatt på kurs i Oslo Hundeskoles regi. Det gjorde at vi fikk en "flying start" og føler at vi lærte veldig mye.

Hvorfor valgte vi Lundehund? Tidlig på 70' tallet så vi et innslag på tv om Lundehund. Vi ble så fascinert av Lundehunden at vi bestemte oss for at skulle vi en gang ha hund måtte det bli Lundehund. Vi kom i kontakt med oppdretter gjennom Lundehundklubbens valpeformidler. 

Anskaffelse av hund

 

Når vi skulle kjøpe en hund gjorde noe som ingen bør gjøre etter oss, selv om det gikk bra . Vi kjøpte Balder uten noen gang å sett en Lundehund, bortsett fra på tv. Vi viste ikke noe om lynne og hvordan Lundehunden var å ha med å gjøre, om den var stri, eller om det var spesielle hensyn vi måtte ta. Bortsett fra at de fleste Lundehunder kan være litt sta så er Lundehunden en veldig omgjengelig familiehund. Vi var uerfarne og viste ikke att forskjellige hunderaser kan være veldig forskjellig i gemytt og væremåte. Nå i ettertid er vi kjempeglade for at vi akkurat valgte lundehund. Lundehunden er den perfekte familiehund.
Lundehunden er en lettstelt hund. Den krever lite pelsstell og en behøver heller ikke ta andre spesielle hensyn. Hunden elsker mennesker og liker å bli kost med av alle familiemedlemmene. Vår familie besto av av to voksne og tre ungdommer når vi fikk hundene. I dag er vi bare to voksne hjemme. Inne er hundene stille og rolige. Hvis vi ikke leker med de går de og legger seg. At Lundehunden tar lite plass i bilen gjør jo heller ikke noe.
Vi er en aktiv familie som er mye ute i skog og mark. Skjønner hundene at vi skal ut på tur er det ved utgangsdøren med en gang  og står å venter på oss. En gang gikk vi fire timer i løssnø. Det festet seg ikke snø til pelsen eller poter. Så en slipper styret med å fjerne is og snø etter en tur. Vi bruker sele på hundene når de er med på ski. Det er lettere å holde kontroll på hundene da. Vi har hundene med på ski fordi vi synes at det rett og slett er hyggelig. Eneste problemet er at de ikke klarer å holde følge med oss i nedoverbakker. Går det for fort slipper vi hundene og lar de løper løse etter oss. De kommer alltid rett etter oss så det er lett å få tak i de igjen. Lundehunden er kjent for smidighet og ikke fart.....

bottom of page